Workshop pravěkých technologií – Divoké jídlo
První letošní workshop se ponese v duchu pravěké kuchyně. Již potřetí, v rámci našich akcí v Archeoparku Pavlov, se podíváme na zoubek chuťovým pohárkům lovců mamutů, a to pod odborným vedením profesionálního pračlověka Jana "Tondy" Půlpána ze společnosti Jak obléci pračlověka.
Co vás čeká a nemine:
- jak na rozdělávaní ohně
- jak na získávání potravy v přírodě, a to nejen v pravěku, ale i v současnosti
- co je to divoká zelenina a jak ji upravit
- jak si udělat zásoby, které se nezkazí
- jak se upravovalo maso a jak se upravuje morek z kostí
- jak se vařilo ve varných jamkách či pečících jámách
- úplnou novinkou letošního workshopu bude úprava žaludů (žaludové recepty - káva, kaše či pečivo)
- a výroba ovocných kůží
- a mnohé další
Akce je zahrnuta do běžného vstupného muzea.
Změna programu vyhrazena.
Na akci bude pořizován fotografický a audiovizuální záznam. (GDPR: http://www.rmm.cz/czech/gdpr.html)
vydáno dne 30. 7. 2022