Workshop pravěkých technologií II
Divoké jídlo
Druhý pavlovský workshop se bude věnovat stravě v době ledové. Dozvíte se však i o potravě, kterou lze získat v současnosti v divoké přírodě. Co je to divoká zelenina, opravdu ji najdeme na každém kroku, a jak jí upravit? Čeho se dá v přírodě opravdu dosyta najíst? Přijďte prozkoumat pravěký jídelníček.
Co budete moci zažít a vidět:
- jak si udělat zásoby, které se nekazí
- maso a jeho úpravy
- varné jamky, pečící jámy, rožně a pec
- udírna, sušárna, lednička
- tradiční recepty
- doprovodný program pro děti i dospělé
- přednáška doc. Sandry Sázelové a Mgr. Soni Boriové (Archeologický ústav AV ČR Brno, v.v.i.)
Workshop proběhne ve spolupráci s Jak obléci pračlověka (www.jakoblecipracloveka.cz)
Změna programu vyhrazena.
Na akci bude pořizován fotografický a audiovizuální záznam. (GDPR: http://www.rmm.cz/czech/gdpr.html)